UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI, CLUJ-NAPOCA

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului

Logo Enviro
1
2
3
4
5
6
7
8
  • Despre proiect
  • Echipa de implementare
  • Grup tinta / Formulare / Noutati
  • Parteneri
  • Evenimente
  • Contact

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Investeşte în oameni! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară 2
„Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”
Domeniul major de intervenţie 2.1
„Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”
Titlul proiectului:
Practica studenţească şi orientarea profesională a studenţilor în perspectiva colaborării şi a dezvoltării parteneriatelor cu potenţiali angajatori - Enviropractica
Beneficiar:
Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
Contract:
POSDRU/161/2.1/G/137855

EVENIMENTE

 

Conferința de finalizare a proiectului

 



Conferinta de lansare a proiectului


Practica studenţească şi orientarea profesională a studenţilor în perspectiva colaborării şi a dezvoltării parteneriatelor cu potenţiali angajatori – ENVIROPRACTICA.

Joi 23 octombrie 2014, ora 12 în Amfiteatrul Iustinian Petrescu.


Începând din luna mai 2014, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Babeș-Bolyai Cluj Napoca, în parteneriat cu S.C. ICPE Bistrița S.A., implementează proiectul cu titlul “Practica studenţească şi orientarea profesională a studenţilor în perspectiva colaborării şi a dezvoltării parteneriatelor cu potenţiali angajatori – Enviropractica”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în cadrul Axei prioritare 2: „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii” și a Domeniului major de intervenție 2.1: „Tranziția de la școală la viața activă”.

Conferinţa de lansare a proiectului, “Practica studenţească şi orientarea profesională a studenţilor în perspectiva colaborării şi a dezvoltării parteneriatelor cu potenţiali angajatori – Enviropractica” a avut loc joi, 23 octombrie 2014, începând cu ora 12.00, în Amfiteatrul Iustinian Petrescu al Facultăţii de Ştiinţa și Ingineria Mediului, unde au fost prezenţi peste 200 de participanţi: invitaţi din mediul de afaceri, insituţii publice şi firme private, studenţi, cadre didactice, membri ai echipei de implementare ai proiectului.

În cadrul Conferinţei de lansare a proiectului au luat cuvântul: Prof. univ. dr. ing. Alexandru OZUNU, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, prof. univ. dr. ing. Cristina ROŞU - manager proiect, şef lucrări dr. Kinga-Olga RETI, coordonator activităţi proiect, dr. Corina BERKESY – reprezentant ICPE Bistriţa, psiholog Georgeta BLEDEA - expert consiliere.

Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 18 luni, în intervalul mai 2014 - noiembrie 2015. Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității de inserție pe piața muncii a 355 de studenți înmatriculați în sistemul național de învățământ la nivel de licență (200) și master (155), aparținînd Universității Babeș-Bolyai - Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, prin creșterea calității serviciilor de consiliere și orientare profesională (pentru 355 de studenți – de la toate specializările), precum și prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă în cadrul stagiilor de pregătire practică (pentru 140 de studenți – care au trecut în planul de învățământ disciplina practică), în vederea realizării tranziției de la mediul universitar la viața activă.

În cadrul proiectului va avea loc organizarea și desfășurarea unei excursii pentru schimb de experiență privind stagiile de pregătire practică, la care pot participa 45 de studenți pe baza unui concurs de eseuri „Practica studențească din perspectiva studentului”. Studenții vor putea să se înscrie în competiție cu eseuri realizate individual, care vor fi evaluate de către comisia de concurs pe criterii prestabilite. Căștigătorii (45 de studenți ) vor participa la o excursie pe teritoriul României.

Persoanele care au luat cuvântul la conferinţă au subliniat importanța deosebită a acestui proiect, a cărui implementare va aduce o contribuție semnificativă la atingerea obiectivelor Strategiei de Ocupare și a Liniilor Directoare Integrate pentru Creșterea Economică și Ocupare, precum și la creșterea competivității absolvenților de învățământ superior, prin armonizarea pregătirii teoretice cu pregătirea practică, care să maximizeze avantajele profesionale și o mai bună inserție pe piața muncii.



Mese rotunde
Mesele rotunde din perioada 13 mai -03 iunie 2015 in cadrul proiectului POSDRU au avut loc la Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului

S.C. ICPE BISTRITA S.A. va oferi studenților din grupul țintă al proiectului, posibilitatea de a participa la 4 mese rotunde pentru schimb de experiență și diseminare de bune practici privind stagiile de pregătire practică.

Conferinta inchidere proiect


legături utile

  • Universitatea "Babes-Bolyai"
  • Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului
  • Email enviro.ubbcluj.ro
  • Taxe de scolarizare
  • Taxe de admitere
  • Managementul cercetarii UBB
  • Centrul de cooperari internationale
  • Centrul de comunicatii
  • Centrul de limbi moderne LINGUA
  • Centrul de limbi moderne ALPHA
  • Centrul de Cariera al UBB
  • UBBstudJobs
  • Institutul de studii doctorale

Copyright © 2011

 

Universitatea Babeş-Bolyai
Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului Cluj-Napoca
Toate drepturile rezervate.
Strada FANTANELE nr. 30 cod postal :400294
Telefon : 0264 30 70 30 Fax : 0264 30 70 32
e-mail : enviro@ubbcluj.ro

 

Data ultimei actualizări:23 / 11 / 2015