Scoala Altfel: EDUCATIE PRIN STIINTA

Scoala Altfel: EDUCATIE PRIN STIINTA

Programul propus de Facultatea de Știința și Ingineria Mediului răspunde unei nevoi actuale de informare și educație non-formală a elevilor, fiind în același timp gândit și în scopul promovării științei în rândul elevilor, a atragerii noilor generații către activitățile de cercetare și încurajării alegerii unei cariere în domeniul cercetării mediului.

Activitățile derulate vor avea un puternic caracter aplicativ, interactiv, ancorat în realitatea științifică a zilelor noastre.

Temele au fost alese pentru a stimula interesul tinerilor de cunoaștere a unor aspecte concrete legate de problemele de mediu ale societății contemporane și de necesitatea gestionării lor pentru sănătatea și siguranța mediului și a populației.

Modul de prezentare va fi unul interactiv, dând elevilor posibilitatea de a interacționa cu cercetători și cadre didactice ale Facultății de Știința și Ingineria Mediului, devenind astfel „cercetători pentru o zi.

 

Componentele programul 

1. Weekend-ul „PRIETENII ȘTIINȚEI” (experimente educative distractive, atelier, proiecție de film, concurs) este o componentă a programului Școala Altfel: EDUCAȚIE PRIN ȘTIINȚĂ (http://enviro.ubbcluj.ro/), propus școlilor de către Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universtății Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Scopul acestui program este acela de a răspunde unei nevoi actuale de informare și educare non-formală a elevilor și în același timp, are în vedere promovarea științei în rândul elevilor, atragerea de noi generații către activitățile de cercetare și încurajarea alegerii unei cariere în domeniul cercetării mediului.

Datele de desfășurare:    24 martie 2017 (orele 16.30 – 19.00); 25 martie 2017 (orele 10.00 – 13.00)

 Locul de desfășurare: Strada Fântânele, nr. 30, Cluj-Napoca, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului (Amfiteatrul Iustinian Petrescu, hol central, sala  D.1.1 și curte)

Activitatile derulate in cadrul programului: Weekend-ul “PRIETENII ȘTIINȚEI”

afis weekend 2017

 

2.ZILELE TINERILOR CERCETĂTORI” sub egida: ȘTIINȚA ÎN SLUJBA SĂNĂTĂȚII, SUSTENABILITĂȚII ȘI SIGURANȚEI MEDIULUI ȘI A SOCIETĂȚII (determinări și aplicații practice în laboratoarele Facultății de Știința și Ingineria Mediului, prezentări interactive însoțite de experimente demonstrative, debates)

 Locul de desfășurare: Facultatea de Știința și Ingineria Mediului,  Strada Fântânele, nr. 30, Cluj-Napoca, laboratoarele didactice și de cercetare

3.WEBINARII STEM ÎN ȘCOALA ALTFEL (oportunitate oferită profesorilor și elevilor lor de a participa împreună la un proiect educațional European – ERIS Exploration of Research Resources in School Practice” prin intermediul unor activități didactice on-line, prezentate într-o maniera STEM pe tematici legate de curricula școlară, dar care fac legătura cu rezultatele unor activității de cercetare științifică)

 Locul de desfășurare: Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, Sala de video-conferințe a Centrului operational pentru managementul dezastrelor (ISUMADECIP), Strada Fântânele, nr. 30, Cluj-Napoca,

4.EXPOZIȚIE MOBILĂ DESPRE CUTREMURE (posibilitatea explorării științifice” a cutremurelor prin intermediul machetelor 3D, aplicațiilor interactive și discuțiilor cu specialiști pentru a înțelege din ce cauză și unde se produc cutremurele, cum și cu ce le putem înregistra și măsura, care sunt efectele acestora asupra mediului și clădirilor).

 Locul de amplasare și perioada prezenței expoziției la Cluj-Napoca vor fi comunicate pe site-ul facultății (http://enviro.ubbcluj.ro/)

 

Pentru informații suplimentare, programări și înscrieri: Conf. dr. Nicoleta BRIȘAN (nicoleta.brisan@ubbcluj.ro)

Anunțuri FSIM

Evenimente recente

 • ADMITERE FACULTATEA DE STIINTA SI INGINERIA MEDIULUI NIVEL MASTER, SESIUNEA IULIE 2017

  ADMITERE FACULTATEA DE STIINTA SI INGINERIA MEDIULUI NIVEL MASTER, SESIUNEA IULIE 2017

  Admitere Facultatea de Stiinta si Ingineria Mediului nivel master, sesiunea iulie 2017 Oferta educationala, nivel master, pe domenii si specializari Domeniul SIINTA MEDIULUI Gestiunea și protecția mediului – IF și  IFR Evaluarea riscului și securitatea mediului – IF și IFR …
 • ADMITERE FACULTATEA DE STIINTA SI INGINERIA MEDIULUI NIVEL LICENTA, SESIUNEA IULIE 2017

  ADMITERE FACULTATEA DE STIINTA SI INGINERIA MEDIULUI NIVEL LICENTA, SESIUNEA IULIE 2017

  Oferta educationala, nivel licenta pe domenii si specializari Domeniul STIINTA MEDIULUI Ştiinţa mediului, cu frecvenţă, română Ştiinţa mediului, cu frecvenţă, maghiară Ştiinţa mediului, cu frecvenţă, maghiară,  cu şcolarizarea la Sfântu Gheorghe Domeniul INGINERIA MEDIULUI Ingineria mediului, cu frecvenţă, română Ingineria …
 • Scoala Altfel: EDUCATIE PRIN STIINTA

  Scoala Altfel: EDUCATIE PRIN STIINTA

  Scoala Altfel: EDUCATIE PRIN STIINTA Programul propus de Facultatea de Știința și Ingineria Mediului răspunde unei nevoi actuale de informare și educație non-formală a elevilor, fiind în același timp gândit și în scopul promovării științei în rândul elevilor, a atragerii …