Admiterea pas cu pas

PASUL 1: PREINSCRIEREA

Pe site-ul https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/ poti completa datele necesare pentru preînscriere. După ce ai finalizat procesul, care durează aproximativ 5 minute, se va genera Fișa de înscriere. Salvează acest document în format pdf.

 

PASUL 2: CREARE CONT PE ACADEMICINFO

După ce ai finalizat preînscriera, apasă butonul Crează cont și completează datele necesare pentru a primi datele de logare în cont.

Contul este important, fiindcă aici:

 1. Încarci documentele scanate din Dosarul de admitere;
 2. Plătești taxa de admitere;
 3. Urmărești statusul înscrierii;
 4. Primești Numărul legitimației de concurs, după ce te-ai înscris cu succes.

 

PASUL 3: ÎNCĂRCAREA DOCUMENTELOR SCANATE ÎN CONTUL CREAT

Următoarele documente scanate trebuie încărcate pe rând în contul AcademicInfo pentru a completa Dosarul de admitere:

 1. fișă tip de înscriere completată, semnată și scanată – pentru a te înscrie la mai multe domenii (știința mediului sau ingineria mediului) sau linii de studiu (linia româna, maghiară sau engleză) trebuie să completezi și să încarci fișele de înscriere aferente domeniului de studiu (Domeniul Stiinta Mediului – linia romana, Domeniul Stiinta Mediului – linia maghiarăDomeniul Ingineria Mediului );
 2. diplomă de bacalaureat și foaia matricolă (pentru diplomele însoțite de foaie matricolă) sau diplomă/adeverința echivalentă acesteia;
 3. certificatul de naștere;
 4. carte de identitate;
 5. adeverință medicală tip;
 6. declarație de consimțământ de prelucrare a datelor cu caracter personal;
 7. dovada achitării taxelor de admitere (înscriere şi procesare);
 8. declarație privind autenticitatea și corespondența documentelor digitale/scanate depuse și cele originale;
 9. declarație pe proprie răspundere privind parcurgerea altor forme de învățământ universitar în regim bugetat.

Poți înlocui documentele încărcate în cont, prin ștergerea documentului vechi și încărcarea unui document revizuit, atâta timp cât nu ai apăsat butonul de Finalizare încărcare documente.

PASUL 4 PLATA TAXEI DE ADMITERE- ONLINE

Prin opțiunea Plătește poți achita taxa de admitere. Introduce suma plății aferente și apasă butonul de Plătește. O să fi redirecționat către o pagină securizată pentru a efectua plata cu card, în siguranță.

Taxa se achită o singură dată pe domeniu și linie de studiu. Pe scurt, dacă dorești să te înscrii atât la ingineria mediului, cât și la știința mediului, vei achita taxa de admitere separat pentru cele 2 domenii și vei încărca în contul tău 2 dovezi pentru achitarea taxei de admitere.

 

PASUL 5: FINALIZAREA ÎNCĂRCĂRII DOSARULUI DE ADMITERE

După ce te-ai asigurat că ai încărcat toate documentele necesare pentru înscriere în contul tău trebuie să apeși butonul de Finalizare încărcare documente. Abia atunci va fi trimis dosarul tău de admitere la comisia de admitere. După ce ai apăsat acest buton nu mai poți modifica documentele.

Trebuie să finalizezi procesul de încărcare a documentelor în intervalul perioadei de înscriere!

 

PASUL 6: VERIFICAREA STATUSULUI ÎNSCRIERII

După ce ai finalizat încărcarea documentelor poți urmării în contul tău progresul procesului de înscriere în secțiunea Status înscriere. Există 4 mesaje de status:

Dosarul nu a fost procesat de comisia de admitere – comisia încă nu a început să îți verifice dosarul, verifică statusul mai târziu;

Dosarul a fost verificat de comisia de admitere – comisia a început să proceseze documentele tale;

Dosarul a fost respins de comisia de admitere – pentru a afla motivul respingeri te rugăm să ne contactezi cât mai repede la adresa de email: admitere.enviro@ubbcluj.ro sau telefonic la numărul : 0264 307030.

Ai fost înscris! Verifică te rog fișa de înscriere. Dacă ai întrebări referitoare la aceasta, ia legătura cu comisia de admitere a facultății. – verifică încă o dată corectitudinea datelor. Dacă observi vreo greșeală sau ai vreo întrebare suplimentară, contactează-ne la adresa de email: admitere.enviro@ubbcluj.ro sau telefonic la numărul : 0264 307030

După ce te-ai înscris cu succes la facultatea noastră vei primi Numărul legitimației de concurs. Cu acest număr urmărește site-ul nostru unde vor fi afișate rezultatele admiterii.

 

PASUL 7: CONFIRMAREA LOCURILOR

Confirmarea locului se face prin semnarea contractului de studiu de către candidat şi transmiterea lui electronică la adresa admitere.enviro@ubbcluj.ro. Documentele originale vor fi prezentate în format fizic la începerea anului universitar.

Dacă ai obținut un loc cu taxă, în etapa de confirmare a locului trebuie să faci dovada plății primei rate din taxa de școlarizare, în valoare de 625 lei. La plata integrală a plății de școlarizare se acordă o reducere de 10%. În cazul în care, după redistribuirea locurilor obții un loc la buget, ți se va restitui taxa de școlarizare achitată, în baza unei cereri depuse la Secretariatul facultății după începerea anului universitar.

Netransmiterea documentelor solicitate şi nedepunerea documentelor originale în format fizic la termenele solicitate duce la pierderea locului dobândit prin concurs.

Dacă dorești să obții un loc de cazare în cămin completează cererea și transmite-o electronic împreună cu documentele pentru confirmarea locului.

Anunțuri FSIM

Evenimente recente

 • NOAPTEA CERCETĂTORILOR

  NOAPTEA CERCETĂTORILOR

  DOING RESEARCH AT MIDNIGHT IN ROMANIA Noaptea Cercetătorilor îi invită pe toți cei curioși la o călătorie în lumea fascinantă a științei. Anual, ercetători, exploratori şi inventatori îți dau întâlnire la cea mai mare manifestare de știință pentru publicul larg. Alături de …
 • PLAN STRATEGIC ȘI OPERAȚIONAL PENTRU O PORȚIUNE DE 40 HECTARE DIN PĂDUREA FĂGET

  PLAN STRATEGIC ȘI OPERAȚIONAL PENTRU O PORȚIUNE DE 40 HECTARE DIN PĂDUREA FĂGET

  Cea mai extinsă pădure peri-urbană din vecinătatea municipiului Cluj-Napoca este pădurea Făget, iar pentru o suprafață de 40 de hectare, experți ai facultăților de profil (Facultatea de Știința și Ingineria Mediului și Facultatea de Biologie și Geologie) din cadrul Universității …
 • INFO COVID 19

  INFO COVID 19

  Pentru a preveni răspândirea coronavirusul SARS-CoV-2, Universitatea noastră și autoritățile naționale au luat o serie de măsuri de care vă rugăm să țineți cont. Vă asigurăm că siguranța studenților și a angajaților Universității este prioritară și, în funcție de evoluția …