Környezettudomány – Sepsiszentgyörgy

Környezettudomány – Sepsiszentgyörgy

A SZAKRÓLLEHETÖSÉG DUÁL OKTATÁSRABESZÉLGESSÜNK

Mi vár rád, ha hozzánk jelentkezel?

  • Alapvető környezeti ismeretekkel készítünk fel ü terepgyakorlatokon és laborokon keresztül, kezdve az élővilágtól, a környezetvédelmi technológiákon át mindenre
  •  Családias hangulatú kirándulásokat, rendezvényeket szervezünk számotokra
  • Barátságos hangulatú ügyintézés – bármely gonddal bizalommal fordulhatsz hozzánk
  • Sepsiszentgyörgy kulturálisan nagyon gazdag kisváros és anyagilag kíméletes egyetemi éveket kínál

Fő küldetésünk, hogy hallgatóinkból kreatív, felkészült és tudományos ismereteket hasznosítani képes szakembereket képezzünk, akik sikeresen megállják helyüket a műszaki és gazdasági gyakorlatban vagy a kutatás-fejlesztésben, és magukat tovább képezve lépést tudnak tartani a szakma fejlődésével.

A felsőoktatásról szóló 199/2023. számú törvény értelmében az egyetemi tanulmányi képzések duális formában, ún. konzorciumokban is szervezhetők a potenciális munkaadókkal. A duális rendszerben megszervezett felsőoktatásban a képzéshez kapcsolódó tevékenységek felerészben oszlanak meg az egyetem és a gazdasági szereplők, azaz a potenciális alkalmazók között. A felsőoktatási intézmény szervezi az oktatási és értékelési tevékenységeket, míg a gazdasági szereplők munkaalapú tanulási tevékenységeket szerveznek, ezáltal biztosítván a hallgatók gyakorlati felkészítését. A duális tanulmányi programok elindítása és működése érdekében a Babeș–Bolyai Tudományegyetem már megkötötte a szükséges együttműködési szerződéseket az adott képzés területén releváns gazdasági partnerekkel, így biztosítva versenyelőnyt diákjai számára a munkaerőpiacon.

Ha szeretnél duális képzési formában tanulni az új szakon, akkor először iratkozz be a Sepsiszentgyörgyi Környezettudomány szakra! Amiután bejutottál, kitöltesz egy ürlapot, amelyben kérvényezed az áthelyezésed az új szakra. AMiután a szakirány jóváhagyása megjelenik Románia Hivatalos Közlönyében, automatikusan át leszel helyezve az új szakra. megtartva a felvételi alatt megszerzett finanszírozási formát (Tandíjmentes/Tandíjas).

 

Bármely kérdéssel nyugodtan fordulj hozzánk:

ildiko.bartalis@ubbcluj.ro

+(04)267 – 352 806