Oktatási ajánlat 2024

Oktatási ajánlat 2024

Szak Szakterület Tagozat Locația de desfășurare a cursurilor LOCURI ADMITERE
 Államilag támogatott  Rural Solicitate etnici cu bursă* Solicitate etnici fără bursă*  Fizetéses helyek Cont propriu valutar Total
Környezetmérnöki Környezetmérnöki román Kolozsvár 26 6 1 25 2 60
Ştiinţa mediului Környezettudomány román Kolozsvár 15 2 1 120 2 140
Környezettudomány magyar Kolozsvár 10 0 0 30 0 40
Környezettudomány magyar Sepsiszentgyörgy 12 0 0 13 0 25
Környezeti menedzsment és ellenőrzés román Kolozsvár 12 2 1 33 2 50
Össz. 75 3** 10 3 221 6 318
Környezettudomány – KolozsvárKörnyezettudomány – Sepsiszentgyörgy

A hallgatók felkészítését és szakképzését, szakmailag jól felkészült oktatók biztosítják, akik egy jól megalapozott tanrendet követnek annak érdekében, hogy a környezet tanulmányozása terén jó szakembereket képezzenek.

A tanrendben előforduló tantárgyak komplex és kiegészítő jellegűek, mint például ökológia és biodiverzitás, geológia és hidrogeológia, statisztika és geoinformatika, környezeti fizika és radioaktivitás, kémia és ökotoxikológia, geomorfológia és talajtan, kockázatelemzés és menedzsment, környezeti jog és politika, alternatív energiaforrások, hulladékgazdálkodás stb. Mindezen tantárgyak tanulmányozása lehetőséget ad arra, hogy a hallgatók kibővítsek a már jól megalapozott tudáskörüket, úgy elméleti, mint gyakorlati szinten.

LABORATÓRIUMOK

A kar laboratóriumaiban végzett kísérletek, felmérések, kiértékelések kiegészítik az előadásokon elhangzott információkat

TEREPGYAKORLATOK

A terepgyakorlatokon a hallgatóknak lehetősége adódig még több szakmai tapasztalatot gyűjteniük és az addig elsajátított tudásaikat gyakorlatban is alkalmazniuk.

 

KARRIERLEHETŐSÉGEK

A Környezetvédelmi Hivatalok, a Környezetvédelmi Őrségek, a Polgármesteri Hivatalok, a különböző vállalatok, ipari létesítmények Környezetvédelemi szakosztályai és a a civil szervezetek biztosíthatnak állas lehetőséget karunk végzőseinek.
Alapképzés után a végzősök tovább folytathatják tanulmányaikat a mesteri fokozaton.

Mi vár rád, ha hozzánk jelentkezel?

  • Alapvető környezeti ismeretekkel készítünk fel ü terepgyakorlatokon és laborokon keresztül, kezdve az élővilágtól, a környezetvédelmi technológiákon át mindenre
  •  Családias hangulatú kirándulásokat, rendezvényeket szervezünk számotokra
  • Barátságos hangulatú ügyintézés – bármely gonddal bizalommal fordulhatsz hozzánk
  • Sepsiszentgyörgy kulturálisan nagyon gazdag kisváros és anyagilag kíméletes egyetemi éveket kínál

Fő küldetésünk, hogy hallgatóinkból kreatív, felkészült és tudományos ismereteket hasznosítani képes szakembereket képezzünk, akik sikeresen megállják helyüket a műszaki és gazdasági gyakorlatban vagy a kutatás-fejlesztésben, és magukat tovább képezve lépést tudnak tartani a szakma fejlődésével.

Bármely kérdéssel nyugodtan fordulj hozzánk:

ildiko.bartalis@ubbcluj.ro

+(04)267 – 352 806