Noaptea Cercetătorilor 2024

Noaptea Cercetătorilor 2024

30/09/2024 - 30/09/2024

Noaptea Cercetătorilor ReCoNnect se întoarce și în acest an la Cluj-Napoca cu tema ȘTIINȚA PENTRU PACE ȘI SECURITATE!

Vizitați-ne în 30 septembrie, între orele 14:00-21:00 la Casino Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central Cluj-Napoca.

Zeci de demonstrații privind evaluarea stării actuale a mediului și a riscurilor de mediu cât și experimente interactive din sfera chimiei, geochimiei, fizicii, biologiei, sănătății, abordări și discuții pe marginea unor proiecte și observații astronomice îi așteaptă pe cei interesați. Activități precum explorarea imaginii Pământului văzut din spațiu sau folosirea dronelor pentru revoluționarea cercetărilor geologice și siguranța unor construcții, studiul atmosferei, dar și multe alte incursiuni în magica lume a științei cum ar fi universul microscopic al viețuitoarelor sau al elementelor chimice vor fi organizate pentru public.

Micii cercetători, elevi, împreună cu profesorii lor coordonatori din școli ale județului Cluj, vor fi și ei prezenți în eveniment pentru a face cunoscute vizitatorilor, proiectele dezvoltate și prezentate la diferite competiții naționale și internaționale.

 

Evenimentul parte dintr-o serie de evenimente cu tema „Știința pentru Pace și Securitate”, organizate de consorțiul ReCoNnect sub egida Noaptea Cercetătorilor Europeni, în perioada 27 – 30 septembrie 2024, în 21 de localități din România. Ea este finanțat prin ReCoNnect 3: Building a Community, un proiectul derulat în cadrul programului Horizon Europe al Uniunii Europene, a cărui consorțiu, Universități și INCD-uri de pe platforma Măgurele, organizează an de an o serie de evenimente pentru promovarea educației științifice și facilitarea întâlnirilor directe între cercetători și școlile din țară (Caravana de știință ReCoNnect, Școala Altfel ReCo Nnect, Concursul Național de Știință ReCoNnect, Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele).