
Prof.dr. Alexandru OZUNU
Domenii de Interes: Ingineria mediului, evaluarea riscului, managementul dezastrelor, evaluarea hazardurilor si riscurilor in industrii poluante, evaluarea vulnerabilitatii si protectia infrastructurii critice.
Domenii de Interes: Ingineria mediului, evaluarea riscului, managementul dezastrelor, evaluarea hazardurilor si riscurilor in industrii poluante, evaluarea vulnerabilitatii si protectia infrastructurii critice.
Domenii de Interes: Evaluarea riscului contaminarii cu metale grele pentru ape de suprafata, ape de fantana, sol si sedimente (studii de caz). Transferul metalelor grele din sol in plante (studii de caz). Monitorizarea poluantilor chimici din factorii de mediu si ambiental (de interior)
Domenii de Interes: Datare prin luminescență și rezonanță electronică paramagnetică; dozimetrie de mediu; dozimetrie retrospectivă de accident; radioactivitate ambientală
Domenii de Interes: Chimie analitică & analiză instrumental. Detectarea şi cuantificarea compuşilor chimici la niveluri de urme şi ultra-urme. Tehnici spectrometrice avansate utilizate în detecţia de urme şi tehnici analitice de separare. Monitorizarea poluanţilor chimici ai mediului – în special a celor prezenţi în probe de aer.
Domenii de Interes: Managementul dezastrelor; Analiza riscurilor tehnologice si Natech; Modelarea si simularea accidentelor industriale; Modelarea efectelor fizice si a consecintelor
Domenii de Interes: Dezvoltarea de tehnici analitice de separare pentru analiza calitativă şi cantitativă a poluanţilor organici în mediu. Dezvoltarea de tehnici avansate şi miniaturizate de extracţie a poluanţilor organici din diverse matrice de mediu. Identificarea surselor de poluare utilizând diverse rapoarte izomerice. Studiul mecanismelor de transfer a unor poluanţi organici în factorii de mediu.
Domenii de Interes: Dezvoltarea si caracterizarea de noi senzori/biosenzori electrochimici pe baza de materiale inovative si aplicarea lor in controlul poluarii mediului, Monitorizarea poluantilor chimici din probe de apa, sol si vegetatie
Departamentul de Analiza şi Ingineria Mediului se organizează şi funcţionează în baza prevederilor Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, a Cartei şi a hotărârilor Senatului Universităţii Babeş-Bolyai, precum şi a Regulamentului de funcţionare a Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului.
Departamentul de Analiza şi Ingineria Mediului gestionează Domeniul de licență Ingineria Mediului
Misiunea Departamentului de Analiza şi Ingineria Mediuluiv se concretizează în:
În cadrul Departamentului AIM pot fi organizate linii de studiu distincte în limbile română, maghiară şi limbi moderne de circulaţie internaţională. Linia de studii este forma de organizare a procesului didactic din departament.
REGULAMENT DE FUNCTIONARE A DEPARTAMENTULUI DE ANALIZA SI INGINERIA MEDIULUI (AIM)
Domenii de Interes: Evaluarea riscului şi a impactului asupra mediului, Monitorizarea atmosferei, Teledetecţie.
Domenii de Interes: Tehnologii de gospodarire si tratare a apei. Grafica asistata de calculator. Nanotehnologie. Reciclarea deseurilor. Energii regenerabile
Domenii de Interes: Activitatea ştiinţifică se încadrează în domeniul radioactivităţii mediului, cu accent pe evaluarea impactului radonului asupra sănătăţii umane.
Domenii de Interes: Managementul deșeurilor industriale; Managementul deșeurilor solide municipale, Soluri contaminate istoric, Percepția și vulnerabilitatea populației la riscuri și hazarde naturale și tehnologice, Ecologie industrială.
Domenii de Interes: Datarea prin luminescenta stimulată optic, Dozimetrie de mediu, Radioactivitate ambientala.
Domenii de Interes: Gestionarea siturilor contaminate; Evaluarea impactului asupra mediului; Tehnologii de bioremediere; Microscopie electronică (SEM, TEM) aplicabilă probelor organice (plante, fungi); Microbiologia sistemelor micoritice.
Domenii de Interes: Managementul dezastrelor; Managementul riscurilor naturale; Evaluarea impactului activităților miniere asupra mediului; Percepția riscurilor de mediu, Comunicarea riscului
Domenii de Interes: Teledetecție atmosferică; Calitatea aerului