NOAPTEA CERCETĂTORILOR

Program Noaptea Cercetatorilor, UBB FSIM, 27.11.2020

DOING RESEARCH AT MIDNIGHT IN ROMANIA

La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Europeană a Cercetătorilor se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020. Evenimentul, finanțat prin proiectul H2020-MSCA-NIGHT-2020/DoReMi-RO, GA no. 954638, își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Promovat de Comisia Europeană, proiectul se adresează atât tinerilor cât și publicului larg, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Sunt evenimente publice dedicate relaționarii dintre cercetători și public. Ele prezintă diversitatea cercetării și subliniază impactul cercetării asupra vieții noastre de zi cu zi. Scopul este, de asemenea, să-i motiveze pe tineri să își dorească o carieră în cercetare.

În România, prin acest proiect, un consorțiu format din 15 universități și institute de cercetare reprezentative, prin acțiunile propuse, vor fi alături de publicul larg la marea manifestare de știință.

Universitatea Babeș-Bolyai este parte a acestui consorțiu,  prin intermediul Facultății de Știința și Ingineria Mediului,  și a elaborat un program divers care se va desfășura în ziua de 27 noiembrie 2020, în intervalul 9.00 – 22.00.

Vor fi derulate concursuri cu premii atrăgătoare, în parte finalizate prin elaborarea pe baza contribuțiilor celor implicați a unei hărti interactive naționale cu diferite tematici, webinarii dedicate profesorilor și elevilor, dezbateri, experimente, conferinţe captivante susținute de cercetători de prestigiu ai comunității noastre științifice și tururi virtuale ale facultății și partenerilor locali/regionali (ex. Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară și Mediu ”Ernest Lupan” Cluj-Napoca,  Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare).

Concursurile care implică atât colectarea de date pe diverse teme specifice mediului și dezvoltării durabile cât și construirea unor obiecte inspirate din teme științifice sau realizarea și înregistrarea unor experimente legate de sunet vor fi active pe tot parcursul lunii noiembrie și se vor finaliza odată cu ziua de 27 noiembrie 2020.

ACTIVITĂȚI NOAPTEA CERCETĂTORILOR

CONCURSURI

WEBINARII

DEZBATERI

EXPERIMENTE

CONFERINȚE

TURURI VIRTUALE

Program Noaptea Cercetatorilor, UBB FSIM, 27.11.2020

 

Anunțuri FSIM

Evenimente recente

 • VORBIM DESPRE MEDIU!

  VORBIM DESPRE MEDIU!

  Serie de prezentări interactive și discuții incitante despre tematici specifice MEDIULUI și protecției acestuia Ești elev în clasa a XII-a sau profesor/diriginte la clasa a XII-a? Dacă răspunsul este DA, tot ceea ce trebuie să faci pentru a ni te …
 • CONCURSUL “MARCIAN BLEAHU”

  CONCURSUL “MARCIAN BLEAHU”

  CONCURSUL “MARCIAN BLEAHU” – concurs de proiecte pe teme mediu Concursul de proiecte pe teme de mediu “Marcian Bleahu” se adresează în principal elevilor de liceu din clasele a XI-a şi a XII-a,  dar şi elevilor din clasele a IX-a …
 • INFO COVID 19

  INFO COVID 19

  Pentru a preveni răspândirea coronavirusul SARS-CoV-2, Universitatea noastră și autoritățile naționale au luat o serie de măsuri de care vă rugăm să țineți cont. Vă asigurăm că siguranța studenților și a angajaților Universității este prioritară și, în funcție de evoluția …