Caravana ECOTIC la Cluj-Napoca

Caravana ECOTIC la Cluj-Napoca

10/10/2022 - 15/10/2022

Caravana ECOTIC poate fi vizitată în Piața Mihai Viteazu, de luni până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, iar sâmbătă, 15 octombrie caravana va fi deschisă în intervalul orar 10:00 – 16:00.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice care va avea loc vineri 14 Octombrie, împreună cu ECOTIC, Primăria Cluj – Napoca și GreenWEEE, vă invităm la Caravana Ecotic, muzeul mobil al deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE)!

Caravana ECOTIC este un instrument interactiv, prin care puteți să faceți o incursiune în lumea reciclării deșeurilor electrice pentru a înțelege importanța și necesitatea colectării separate, prin prisma materialelor reciclabile, dar și periculoase, care se pot recupera din echipamente.

Campania de colectare și conștientizare de la Cluj-Napoca încheie acțiunea Caravanei ECOTIC, în nord-vestul României, organizată până acum în orașele Bistrița, Baia Mare și Satu Mare, orașe în care, Universitatea Babeș-Bolyai, prin intermediul partenerilor locali, a organizat Noaptea Cercetătorilor 2022 și susține activitățile specifice proiectului ReCoNnect – Research Communication for active learning, proiect aprobat de Comisia Europeană în programul HORIZON-MSCA-2022-CITIZENS-01.

Pentru a marca Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice ECOTIC a pregătit și următoarele activități:

  • Ateliere de eco educație

ECOTIC organizează ateliere de eco educație la Caravana ECOTIC. Îi așteptăm pe cei mici să descopere într-o manieră interactivă informații utile despre colectarea separată a deșeurilor reciclabile: vineri 14 octombrie în intervalul orar 12:00 – 18:00 și sâmbătă 15 octombrie în intervalul orar 10:00 -13:00.

  • Preluare de la domiciliu
    Pentru preluarea GRATUITĂ a deșeurilor electrice voluminoase (peste 50 e kg) de la domiciliu, locuitorii din Cluj-Napoca pot face o comandă către ECOTIC Transilvania – 0747.326.842.

Serviciul de preluare de la domiciliu este disponibil permanent în Cluj-Napoca.
Pentru fiecare predare de deșeuri electrice cetățenii vor primi un premiu instant de la ECOTIC.