Workshop-uri de consultare EcoVoce

Workshop-uri de consultare EcoVoce

15/11/2022 - 17/11/2022

În perioada 15-17 noiembrie au avut loc două workshop-uri de consultare în Câmpeni și Baia de Arieș, în cadrul proiectului „Monitorizarea problemelor de mediu cu ajutorul Informațiilor Geografice Voluntare prin implicarea comunităților locale” (EcoVoce).

Proiectul EcoVoce propune dezvoltarea unei aplicații mobile pentru monitorizarea problemelor de mediu direct de către comunitățile locale și este implementat de un grup de cercetători ai facultății noastre.

La cele două workshop-uri au participat reprezentanți ai Primăriei Orașului Câmpeni, Primăriei Orașului Baia de Arieș, ai Gărzii de Mediu Alba, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba, ai ONG-urilor de mediu locale, ai serviciului de salubritate, ai mass-media, ai asociațiilor de pescari și de crescători de animale, cât și membri ai comunității locale. Participanții au testat prima versiune a aplicației EcoVoce și au oferit feedback constructiv despre îmbunătățirea aplicației pentru a răspunde cât mai bine nevoilor locale, înainte ca aceasta să fie lansată oficial în primăvara anului viitor.

Proiectul EcoVoce