Concursuri Re-Connect

Concursuri Re-Connect

25/06/2021 - 14/02/2022
În cadrul Noaptea Cercetătorilor am lansat mai multe concursuri, toate destinate celor mai curioase și inventive persoane. Zeci de premii te așteaptă, la finalul unei curse nebune spre necunoscut.

Mai multe informații despre fiecare concurs găsiți pe pagina proiectului.


Noi, în calitate de coordonatori locali alături de partenerii noștri locali ți-am pregătit 3 dintre concursuri:

„Vânătorii” de arbori remarcabili

Te provocăm să identifici în călătoriile tale de vacanță prin România, un arbore bătrân remarcabil, să ni-l descrii și localizezi, iar dacă criteriile tale au fost corecte noi îl vom adăuga la harta arborilor remarcabili ai României iar arborele cel mai valoros, încadrat astfel de către experții noștri, îi va aduce găsitorului lui un premiu pe măsură!

Urmărește pe Viorel Arghiuș (UBB-FSIM), coordonatorul acestei activități, cum explică importanța și regulamentul concursului:

Regenerare urbană

Te provocăm să cercetezi spațiul tău urban și să cauți dovezi care îți pot răspunde la întrebarea „Care ar fi acele elemente (spații) ale orașului meu care ar putea fi reintegrate în viaţa comunităţii urbane?” Documentează apoi existența și istoria lor! Explorează mintal potențialul acestor spații și găsește forma de reintegrare a lor în viaţa comunităţii urbane. Făcând apel la creativitatea ta, descrie forma în care vezi această reintegrare şi renaştere a spaţiului-subiect!

Urmărește pe Dan Clinci (IRCEM), coordonatorul acestei activități, cum explică importanța și regulamentul concursului:

Biodiversitate urbană și spații verzi

Investighează modul în care spațiile verzi susțin biodiversitatea urbană! Alege un spațiu verde în proximitatea locuinței tale și folosește telefonul mobil și aplicații oferite de acesta pentru a localiza perimetrul. Identifică prezența speciilor de păsări, care pot indica un spațiu verde cu caracteristici ce îl apropie de naturalitate și estimează numărului de indivizi prezenți. Cum vei face toate acestea? Simplu! Urmărind indicațiile pe care le vei primi odată cu lansarea inițiativei!

Urmărește pe Eliana Sevianu (UBB-FSIM), coordonatorul acestei activități, cum explică importanța și regulamentul concursului: