OPORTUNITĂȚI

OPORTUNITĂȚI

APLICAȚII ÎN NATURĂ

Studenția la FSIM înseamnă și ieșiri în natură în cadrul cărora studenții redescoperă mediul prin prisma cunoștințelor dobândite în timpul cursurilor. Astfel, drumeția în natură devine o explorare a florei și a faunei locale și a influențelor antropice asupra mediu.

LABORATOARE DIDACTICE

FSIM are în dotare laboratoare bine echipate, cu aparatură de înaltă calitate, cu ajutorul cărora studenții dobândesc competențe practice în domenii precum ingineria mediului, chimia mediului, biotehnologii, calitatea aerului, ecotoxicologie, tratarea apelor și informatică aplicată.

CERCETARE

FSIM se numără printre primele 5 facultăți din cadrul UBB la capitolul cercetare. Studenții sunt încurajați să își aducă propria contribuție la activitățile de cercetare derulate în cadrul centrelor și laboratoarelor din cadrul facultății.

VIZITĂ LA OPERATORI ECONOMICI

Colaborarea cu diferiți operatori economici ocupă un loc important între prioritățile FSIM. În timpul vizitelor, studenții au oportunitatea de a observa și de a înțelege mai bine fluxul și procesele tehnologice industriale și efectul acestora asupra mediului.

STUDIU ÎN STRĂINĂTATE

FSIM oferă o varietate de programe de mobilitate cu stagii de pregătire în: Germania, Belgia, Bulgaria, Croația, Italia, Spania, Ungaria, Estonia, Lituania, Polonia, Slovacia.

ACTIVITĂȚI PENTRU COMUNITATE

Studenții pot participa la diferite activități de conștientizare a problemelor de mediu și au posibilitatea de a contribui la găsirea unor soluții pe care să le inițiem pe plan local.