CE NU ȘTIAI DESPRE FSIM

CE NU ȘTIAI DESPRE FSIM

Tabăra  bobocilor
Tabăra bobocilor

Dedicată studențiilor din anul întâi, Tabăra Bobocilor le oferă celor interesați o primă impresie autentică despre experiența de student la FSIM prin prisma unui weekend în natură alături de studenți din anii mai mari și profesori.

Cercul  studențesc
Cercul studențesc

O dată pe lună, Amfiteatrul „Iustinian Petrescu” din cadrul FSIM se transformă într-un spațiu de dezbateri. Aici, studenții și profesorii discută despre problemele de mediu, tehnologii de vârf pentru protecția mediului sau află despre experiențele unice ale unor invitați speciali.

Conferințe despre mediu
Conferințe despre mediu

Studenții sunt încurajați și sprijiniți de către profesori pe tot parcursul aniilor de studiu să participe cu propriile lucrări de cercetare științifică la conferințele organizate de FSIM.

Proiectul „Reciclează și plantează”
Proiectul „Reciclează și plantează”

Studenții au ocazia de a se implica în activități care promovează bunele practici privind reciclarea și îmbunătățirea calității mediului înconjurător, cum ar fi colectarea selectivă și plantarea de arbori.

Weekend  „Prietenii Științei”
Weekend „Prietenii Științei”

O dată pe an, timp de 3 zile, FSIM își deschide larg porțile celor interesați de tainele științei și ale ingineriei mediului. Prin acest eveniment, alături de cercetători și cadre didactice, studenții sunt implicați în efortul continuu al facultății de a populariza știința în rândul celor mici și mari.

Școli de vară și  excursii de studiu
Școli de vară și excursii de studiu

Studenții FSIM au posibilitatea de a participa la diferite școli de vară și excursii organizate în cadrul facultății. Vizita la Parlamentul European și Școala de Vară Internațională sunt doar două din multele experiențe de studiu la care studenții pot lua parte.

Voluntariat
Voluntariat

Studenții doritori să se implice în activități de voluntariat pot să se înscrie în propria lor organizație, EnviroStudents. De asemenea, studenții sunt încurajați să activeze șiîn cadrul altor ONG-uri.