TESTIMONIALE

TESTIMONIALE

Generozitate,  interdisciplinaritate și colaborare sunt 3 valori pe care le-am experimentat în calitate de student al acestei facultăți. “Cere și ți se va da” s-a aplicat atunci când am cerut ajutor pentru a participa la Forumul Mondial al Apei în Istanbul. Acest eveniment a marcat profund traseul carierei mele, iar recunoștința pe care o simt azi e de neprețuit. Gândirea sistemică ale cărei baze le-am pus în facultate e un alt mare câștig. Și ce poate fi mai frumos decât faptul că azi mă bucur de colaborări împlinitoare cu foștii mei dascăli?

Diana Ioana Călin 

Professional Coach, Trainer &  Sustainability Facilitator
Gentleness Coaching  & Society for Responsible Consumption

M-a bucurat, în facultate, sprijinul decanatului și al profesorilor. De exemplu, ideile îndrăznețe precum participarea la Forumul Mondial al Apei sau organizarea primelor practici de vară în Turcia, au fost sprijinite cu resurse necesare pentru a le realiza.  M-a ajutat și voluntariatul la conferințele organizate de facultate, precum Conferința Central și Est-Europeana de Mediu și Sănătate. Așa am ajuns să îmi descopăr, clarific și valorific pasiunea pentru tematica rezilienței la schimbările climatice și proiecte de educație pentru sustenabilitate.

Natalia Ciobanu

Doctoranda, Business Analyst, Coordonator de proiecte

Universitatea Bosphorus din Istanbul, Turcia; Evalueserve Romania; Asociatia „Societatea pentru Consum Responsabil”

În perioada anilor studenţiei, facultatea mi-a oferit șansa să particip la numeroase workshop-uri pe diferite proiecte europene în domeniul mediului, atât cursuri de specialitate, conferințe naționale și internaționale, precum și o bursă Erasmus în UK, unde timp de 4 luni mi-am făcut o idee de ansamblu despre acest domeniu. Din anul 2016 până în prezent lucrez în domeniul reciclării deșeurilor la una dintre cele mai mari companii de profil din Europa – Hamburger Recycling, unde eu coordonez Departamentul de Mediu al companiei.

Andreea Oprea

Coordonator departament de mediu
Hamburger Recycling

În cadrul Facultății de Ştiinţa şi Ingineria Mediului înveţi de la profesori care sunt în primul rând oameni, care sprijină inițiativele studenților, care au încredere în ei şi îi consideră colegi de la bun început. Aplicațiile de teren sunt cele care fac din această facultate una specială, de suflet. Cunoștințele dobândite în facultate (licență și master) au fost baza profesiei mele, pe care o exercit cu pasiune, încă din anul 2010. Pentru aceasta le sunt recunoscătoare celor care au pus bazele formării mele și care o fac în continuare în cadrul studiilor de doctorat

Nicoleta Pop

Inspector de mediu,
Rosal Grup

Pe lângă participarea la numeroase conferințe, workshop-uri, practici studențești, FSIM mi-a oferit oportunitatea de a folosi în timp real cunoștințele acumulate. Astfel, în timpul facultății, am avut ocazia de a lucra într-un laborator, de a merge pe teren pentru prelevare de probe și realizare de măsurători. Pe plan profesional, ultimii 10 ani i-am dedicat domeniului consultanței de mediu, fiind implicată în proiecte de investiții și modernizări pentru sectoare precum: petrol și gaze, energie, tratarea apei uzate, managementul deșeurilor.

Cristina Rus

Expert Evaluarea Impactului de Mediu si Social
Green Partners SRL

Perioada studiilor la FSIM a reprezentat o etapă foarte frumoasă din viaţa mea. Mă număr printre absolvenţii din primele generaţii ale acestei facultăţi şi mă simt mândră de acest lucru. Am cunoscut aici un mediu cu adevărat profesionist şi prietenos în acelaşi timp. Am făcut doctoratul la aceeaşi facultate, iar munca pe teren (cea mai haioasă), munca în laborator (cea mai serioasă) şi munca de birou (mai mult serioasă decât haioasă) au contribuit mult la dezvoltarea mea profesională şi personală. Am avut ocazia să studiez timp de 4 luni la un important centru de cercetare din Belgia pe tema prelucrării imaginilor satelitare şi aeriene. În prezent, compania multinaţionala la care lucrez mi-a oferit posibilitatea de a-mi dezvolta cariera şi de a-mi pune în aplicare experienţa dobândită. Mult succes şi curaj tuturor celor interesaţi de studiul mediului!

Dr. Laura Stoica

Sales Support Engineer
Emerson România

Diversitatea domeniilor studiate în cei 4 ani de Ingineria Mediului şi dascălii apropiaţi studenţilor mi-au oferit posibilitatea de a mă adapta constant la piaţa forţei de muncă. Astfel, în cei 10 ani de la absolvire, am activat în domenii şi medii complet diferite: decontaminări de sol şi apă freatică, suport tehnic echipamente industriale, vânzări dispozitive medicale. Consider ca marele atuu în a fi student la FSIM este posibilitatea de a dezvolta abilităţi prosfesionale şi interumane aplicabile în orice domeniu.

Alexandru Rus

Director Vânzări
Medical Devices

În cadrul studiilor la FSIM, am avut ocazia să particip la diferite conferințe, cursuri de specialitate și ieșiri pe teren, atât în cadrul programei școlare cât și extra curricular. De asemenea, am avut șansa să fac parte ca voluntar din centrele de cercetare CCMD și RADO în cadrul cărora am realizat analize de impact al factorilor cu risc de mediu si măsurători ale proprietăților aerosolilor. Această experiență m-a ajutat în obținerea unei burse de excelență și a unei burse ERASMUS in Franța, iar mai târziu a unui doctorat in străinătate.

Dr. Lucia-Timea Deaconu

Cercetător postdoctoral în fizica atmosferei
Universitatea Oxford, Departamentul de Fizică

Pe parcursul anilor de facultate, dar și după terminarea acesteia am reușit să iau parte la proiecte privind monitorizarea și conservarea biodiversității. Am avut șansa să lucrez în proiecte precum Operation Wallacea timp de 2 ani, iar după terminarea facultății am lucrat ca și field assistant în două proiecte pe monitorizare a păsărilor și a iepurilor în Marea Britanie. Am avut șansa să îmi petrec 2 luni in arhipelagul Seychelles ca și research assistant într-un proiect de monitorizare a unei specii endemice de păsări. Momentan, sunt în Marea Britanie, pe o perioadă mai îndelungată lucrând într-un studiu ca field assistant.

Mădălina Petrișor

Field assistant în UK
Liber profesionist

Atât în timpul studiilor la FSIM cât și după absolvire, am avut ocazia să-mi pun în practică pasiunea pentru cercetare și călătorie.
În cadrul unor expediții științifice internaționale, am vizitat teritorii îndepărtate (Ecuador, Galapagos, Argentina, Chile și Noua Zeelandă), colectând și măsurând fluxurile de gaze cu efect de seră eliberate de unii dintre cei mai spectaculoși vulcani ai Terrei.

Dr. Artur Ionescu

Cercetător

Centrul pentru Cercetări Aplicate de Mediu, UBB