Managementul si evaluarea securitatii pentru un mediu inconjurator durabil (MASS)

Managementul si evaluarea securitatii pentru un mediu inconjurator durabil (MASS)

Titlul proiectului

MANAGEMENTUL SI EVALUAREA SECURITATII PENTRU UN MEDIU INCONJURATOR DURABIL (MASS)

Programul de finantare

ERASMUS – MODUC

Obiective:

Obiectivul general al proiectului MASS a fost realizarea unui modul european, la nivel de master, in stiinta mediului, prin dezvoltarea unui nou curs in scopul elaborarii unei strategii educationale corespunzatoare in obtinerea unor rezultate dinamice si prin crearea bazei cadrului general al unui program MASS pentru invatamant la distanta.
Obiectivele principale au fost urmatoarele:

 

  • asigurarea cadrului managerial si functional al proiectului;
  • realizarea a trei cursuri: Evaluarea Impactului de Mediu (EIM), Evaluarea Securitatii si a Riscului (ESR), Productie si Consum Durabil;
  • implementarea unei metode educationale bazata pe modelul e-learning;
  • imbunatatirea si completarea infrastructurii existente in institutiile partenere in conformitate cu noua metoda educationala;
  • evaluarea activitatilor si rezultatelor proiectului;
  • diseminarea activitatilor si rezultatelor proiectului catre parteneri si actorii cheie conform grupurilor tinta;
  • crearea unei baze pentru o retea ulterioara, avand ca tema stiintele naturii.

 

Principalele grupuri tinta sunt reprezentate de absolventi de facultate, care urmeaza cursurile de master (posibile programe de invatamant la distanta), dar rezultatele obtinute sunt folosite si la nivel de facultate, doctorat si de catre cercetatori.

Durata proiectului: 2005-2007

Parteneri

Universitatea Tehnica din Gdansk, Polonia; Universitatea Transilvania din Brasov, Romania; Universitatea Ovidius din Constanta; Universitatea din Bologna, Italia; Universitatea din Iasi, Romania; Scoala Centrala din Lyon, Franta; Universitatea Politehnica din Timisoara, Romania; Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Romania; Universitatea Politehnica din Bucuresti, Romania; Universitatea din Groningen, Olanda; Universitatea de Nord Baia Mare, Romania; Universitatea din Milano, Italia; Universitatea Tehnica din Sofia, Bulgaria.

Rezultate

Principalele activitati s-au concentrat pe elaborarea si implementarea cursurilor folosind metode de e-learning. Diseminarea proiectului si a rezultatelor sale s-a facut in timpul si continua si dupa incheierea proiectului.
Rezultatele au constat dintr-un syllabus completat la nivel de master cu trei noi cursuri (in format electronic), imbunatatirea unei metode de predare bazata pe platforma de e-learning, realizarea paginii de internet a proiectului.

Website proiect:
http://www.upt.ro/Fisa%20Erasmus%20CD%20Manea.php