Simpozionul ENVIRONMENT & PROGRESS

Simpozionul ENVIRONMENT & PROGRESS

13/06/2024 - 15/06/2024

Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează SIMPOZIONUL ENVIRONMENT & PROGRESS cu tema Natură – mediu – educație Marcian Bleahu – 100 de ani de la naștere în data de 13-15 iunie 2024 la Cluj-Napoca.

Evenimentul de anul acesta este dedicat aniversării a 100 de ani de la nașterea lui Marcian Bleahu (1924 – 2019), Profesor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai, om de știință cu contribuții remarcabile în numeroase domenii: geologie, speologie, geografie, protecția ariilor naturale și a monumentelor naturii, ecologie politică. Marcian Bleahu și-a dedicat viața observării naturii, interacțiunii dintre sistemele naturale, descifrării mecanismelor și evenimentelor care au generat structura geologică a României. Contribuțiile sale rămân actuale peste decenii, ca o imensă carte de învățătură aflată la dispoziția tinerelor generații.

Întrunirea se adresează specialiștilor din mediul academic și de cercetare, din sectorul economic, autorități publice și societatea civilă. Tematica include puncte de vedere privind marile provocări de mediu ale lumii contemporane, relația dintre societatea umană și natură, educația pentru mediu și pregătirea tinerilor pentru a identifica soluții la problemele de mediu ale viitorului.

Simpozionul va include: prezentări plenare, prezentări orale pe secțiuni, sesiune de postere, o secțiune dedicată Alumni FȘIM, o sesiune cu invitați de la Asociația Română de Mediu și o sesiune Ecouniversitaria, dedicată studenților de nivel licență, master și doctorat.

Prezentările vor avea loc în limbile română și engleză. Nu se percepe taxă de participare, dar costurile excursiei vor fi suportate de participanți. Vom reveni cu detalii privind aceste costuri

 

 • PROGRAM

 

Joi, 13 iunie 2024, Amfiteatrul Iustinian Petrescu, Parter (Corp C)

Vineri, 14 iunie 2024, Amfiteatrul Iustinian Petrescu, Parter (Corp C)

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Excursie în Parcul Natural Apuseni

 

 • INREGISTRARE SIMPOZION

FORMULAR DE INREGISTRARE

Înregistrarea se va închide în data de 31.05.2024.

 

 • SIMPOZIONUL INCLUDE
 1. Prezentări plenare
 2. Prezentări orale pe secțiuni
 3. Sesiune de postere
 4. Sesiune Ecouniversitaria dedicată studenților la nivel licență, masterat și doctorat
 5. Secțiune Alumni FSIM

 

 • PREZENTĂRI

Prezentările vor avea loc în limbile română și engleză

Detalii despre prezentări orale și dimensiuni postere:

 1. Prezentări orale : 10 minute (+ 5 minute pentru Q&A)
 2. Dimensiune poster: A1 Orientare Portrait (Înălțime = 84 cm, Lățime = 59 cm)

 

 • PUBLICAȚII 

Pentru autorii care doresc să pregătească lucrări în extenso pentru revista Studia Ambientum, termenul de trimitere a articolelor formatate conform instrucțiunilor revistei este 20 septembrie 2024.

Lucrările se vor trimite direct colectivului Studia Ambientum, cu specificarea Env&Progress.

 

 

Pentru informații suplimentare nu ezitați să ne contactați: envprog2024.enviro@ubbcluj.ro