Stația de Reciclare Clisura Dunării

Stația de Reciclare Clisura Dunării

26/03/2024 - 29/03/2024

Universitatea Babeș-Bolyai, prin Facultatea de Știința și Ingineria Mediului și asociația Ecotic S.A, cu sprijinul Primăriei Orașului Moldova Nouă și operatorul de salubritate, S.C Ionela S.A., în perioada 26-29 martie 2024, a desfășurat o Campanie de conștientizare și colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) pentru Clisura Dunării (județul Caraș-Severin). Primăriile Socol, Pojejena, Moldova Nouă, Coronini, Sichevița, Berzasca, Naidăș și Gârnic au fost parteneri ai acțiunii.

Acțiunea a fost gândită pentru a veni în sprijinul comunităților locale din cele 8 comune partenere, facilitând nu doar predarea DEEE și colectarea lor într-un mod organizat, cu sprijinul administrațiilor locale și al operatorului de salubritate zonal, ci și informarea cu privire la aceste deșeuri.

Caravana ECOTIC (muzeul mobil al DEEE), instalată pe Platoul Faleza Dunării Moldova Nouă pe întreaga perioadă a Campaniei, deschisă zilnic între orele 9:00 si 17:00, a oferit cadrul informațional și educațional adecvat privind problematica deșeurilor de echipamente electrice și electronice și importanța colectării selective a lor. Circa 1000 de elevi ai școlilor din toate comunele partenere în cadrul acțiunii au fost programate și au vizitat caravana în perioada 26-29 martie, administrațiile locale asigurând transportul elevilor la Moldova Nouă, locul de desfășurare al Caravanei.

Acțiunea se înscrie pe direcția UBB GOES GREEN, demonstrând implicarea universității în susținerea și dezvoltarea comunităților în cadrul cărora aceasta este prezentă (Stațiunea Științifică UBB Danubius – Coronini, județul Caraș-Severin).

Evenimentul în presă