Dezvoltarea Sustenabilă și Managementul Mediului

Dezvoltarea Sustenabilă și Managementul Mediului

De ce să alegi specializarea de master Dezvoltarea sustenabilă și managementul mediului?

Ești îngrijorat de calitatea mediului în care trăiești? Ai dori să afli cum este posibilă dezvoltarea socială și economică, protejând în același timp și mediul? Atunci specializarea de master Dezvoltarea sustenabilă și managementul mediului este pentru tine.

Acest masterat în limba engleză în domeniul Ingineriei Mediului propune formarea specialiștilor de mediu care aduc schimbări și viitorilor lideri capabili să înțeleagă natura integrată a subiectelor de mediu și să pună în practică o serie de metode și tehnici de management al mediului, pentru a dezvolta o societate durabilă.

Ce vei învăța pe parcursul anilor de studiu?

Vei învăța elementele principale ale unei dezvoltări sustenabile precum prevenirea pierderii de vieţi sau deteriorării sănătăţii şi bunăstării sociale a comunităţii locale, asigurarea securităţii mediului la nivel local, comunicare în comunitatea locală, planificare, organizare – integrare, implementare măsuri specifice de acţiune pentru diferite categorii de riscuri locale.

Pentru a-ți oferi cele mai bune oportunități de formare profesională, planul de învățământ și fișele de discipline sunt permanent corelate atât cu cerințele pieței, cât și cu problematica actuală de cunoaștere a mediului.

Ce competențe vei avea la finalizarea studiilor și cum te vor ajuta acestea în viitor?

Competențele profesionale pe care le vei dezvolta te vor pregăti:

  • Să concepi și conduci analize şi evaluări de mediu complexe în scopul de a elabora și implementa strategii de acțiune pentru o dezvoltare sustenabilă a societății. 
  • Să obții o perspectivă mai largă asupra dezvoltării sustenabile prin integrarea datelor de mediu obținute cu alţi parametri socio-economici pentru a realiza analize calitative și cantitative de mediu.  
  • Să utilizezi în context interdisciplinar terminologia specifică în managementul de mediu şi dezvoltare durabilă.  
  • Să dezvolți deprinderi experimentale în vederea realizării unor lucrări de cercetare.

Pe lângă aceste competențe cheie, vei dezvolta și mai multe competențe transversale, precum aptitudini de comunicare, muncă în echipe multidisciplinare, gândire analitică și critică asupra problemelor de mediu și dezvoltare durabilă.

După terminarea studiilor, vei putea opta pentru diverse traiectorii profesionale ca:

  • Expert dezvoltare durabilă;
  • Inginer pentru controlul poluării;
  • Inginer de cercetare în protecția mediului;
  • Ingineri în domeniul protecției mediului.

De asemenea, poți opta să continui studiile, prin forma de doctorat, în ţară, chiar la facultatea noastră, în cadrul Şcolii doctorale în Ştiinţa mediului, sau în străinătate.

Fie că alegi să te angajezi ca specialist în domeniul protecției mediului sau să îți continui studiile, vei beneficia, ca student al facultății noastre, de informare și consiliere în carieră, oferite gratuit de Centrul de Carieră, Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Mai multe informațiiFișe discipline, plan învățământ etc.